HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

Handmade by Emilia

Publicerad 2010-09-26 13:13:47 i inredning mm.,

Jorå...det kanske blir något åt designerhållet för Tjollan i framtiden? Igår hade hon ett kreativt il och päronen hjälpte att trä tråden ett antal gånger. Klippa tyg, tråckla ihop och vända ut och in och tillbaka fixade hon dock själv. Efter en timmes jobbande var det klart :-) I morse kom hon på att handtaget var för långt så då sprättade hon bort det, kortade av och sydde sedan fast det igen.Idag blir det lugna puckar här hemma...För själv har jag varken kreativt il eller inspiration till några större projekt för dagen. Lite gò-mat till kvällen och nån maskin tvätt på sin höjd. Däremot har planer för Emilias nya rum börjat ta form...vilka jag visar en annan gång.

I morgon är re ny vecka och nya tag. Har jobb inbokat på måndag. Skönt! Hur resten av veckan blir återstår att se. Kan ju inte låta bli att hoppas att jag hamnar på något trevligt ställe där jag jobbat tidigare. Känns som att man är en bättre vikarie från första stund då, när man är känd bland barn och personal. Ha en skön vecka alla!

Helg...

Publicerad 2010-09-24 15:09:42 i inredning mm.,

Jorå...då var det fredag. Shit vad den här veckan har gått fort! Har haft en riktigt givande vecka på jobbet måste jag säga. Har verkligen varit aktiv och fått så mycket positiv feedbäck :-) Känns ända ut i lilltån att jag valde rätt yrke :-) Kul kul!
Nåväl...idag blir re myys för hela slanten. Fast först ska jag återställa ordningen här hemma...Jisses vilket kaos det blir när man jobbar och sen bara åker och far på fritiden! Inte så mycket tid över för städning helt enkelt..men nu ska re städas och fixas. Sen blir re tacos och idol (jorå...originellt så det förslår!)  I morgon och på söndag kommer det två trollungar hit och då ska vi hitta på lite kul och inte städa :-) Hoppas att ni får en skön helg alla därute!

// Fru Bloggtorka :-)

Idag är det en viktig dag!

Publicerad 2010-09-19 12:21:17 i inredning mm.,

Några av alla mina tankar kring den här dagen;

GÅ OCH RÖSTA! Var med och påverka. Var själv och röstade för en liten stund och mitt val var glasklart. Dock har en del sakfrågor varit lite extra viktiga. Att lagstifta om fördelning av föräldraförsäkringen är jag helt emot. Tanken är god ur ett jämställdhetsperspektiv men funkar det i verkligheten?? (läs Lina Juusos krönika i lördagens NSD ni som kan så förstår ni varför), alla familjer ser olika ut och jag köper inte att en bröstpump är lösningen på jämställhetsfrågan. En annan fråga som känns otroligt självklar; som sjuk ska man aldrig behöva bli misstrodd och tvingad ut på arbetsmarknaden när man inte kan! Eller att som arbetssökande tvingas lämna hus, hem och familj för ett anvisat arbete i andra landsänden är också heldumt. Vi ska ta hand om varandra...för man vet aldrig. En vacker dag är man själv jättesjuk eller utan jobb och behöver stöd och trygghet. Det tycker jag man ska få och det är jag beredd att betala lite extra för, punkt!

Som ny förskollärare (med ett halvårs erfarenhet) känns också tanken på att deltidsbarn får rätt till heltidsplats på förskolan inte heller helt fel om jag se till min situation. Därför att det skulle i mitt fall förmodligen innebära ett jobb. Förvisso har jag ett rätt trevligt jobb, men här handlar det om möjligheten till att få göra det jag vill, på riktigt. Sen återstår ju att se vad som blir verklighet eller inte...

...ja, hur det då än blir, ser vi ju i morgon! Ha en skön vecka alla!

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela