HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

En dipp...

Publicerad 2014-04-23 20:38:59 i inredning mm.,

...är vad jag har nu. Men det är väl det som kallas "Livet"? Det går upp åsså går det ner... Vi har haft det så härligt länge nu! Allt har känts så ljust och harmoniskt! Trivts som fisken i vattnet på alla fronter! Fast nu har den solen gått i moln en smula...och funderingar på tillvaron kommer och går. Kommer livet alltid se ut så här? Ekorrhjul i 20 år framåt? Vad skulle hända om vi bara bryter oss loss? Starta ett lantligt B&B nånstans? Öppna ett fjäll-steakhouse? Ta ett år offline... Flytta till Thailand, jobba i svenska skolan/förskolan där? Uppleva lite kreativa äventyr! Just nu känns ekorrhjulet otroligt icke-stimulerande... Men men... Snart vänder det! Bara invänta't! Snart kommer inspirationen tillbaka! Vi har mycket skoj att se fram emot:-)Ha re gött därute! 

Vaknade till!

Publicerad 2014-04-17 09:47:13 i inredning mm.,

Går under den här våren en utbildning för att lära mig mer om små barns språkutveckling.. Jätteintressant! Våra utbildare har oxå hand om föräldrautbildningar för familjer med barn i åldern 3-18 år ca... Hon berättade lite vad den utbildningen går ut på och tog upp den viktigaste uppgiften av alla; UMGÅS med ditt/dina barn! Ge dem 15 min (gärna mer) av din odelade uppmärksamhet varje dag. Lek, mys, prata, spela ett spel, ja kvalitetstid på ett enkelt sätt helt enkelt... Genomför du detta så bygger du upp en fin relation med ditt barn och mycket av det som upplevs som trots och konflikt kommer att minska av sig självt! 
Ett himla bra råd! Ett himla självklart råd oxå! Ett råd som jag verkligen har tagit till mig! Visst umgås jag med mitt barn...men har kanske inte kvalitetsumgås varje dag... Förrän jag fick detta råd.. Så nu får tvätt/städ/matlagning vänta...Nu hänger jag aktivt med mitt barn varje dag.. Ibland en liten stund, ibland en lååång stund. känns redan mer avslappnat och harmoniskt här hemma! :-)

Ibland kan såsande framför tv;n få fart på en!

Publicerad 2014-04-08 22:37:02 i inredning mm.,

Låg och slötittade på "How clean is your house" tidigare ikväll...planen var att inte lyfta ett finger mer idag... Men alla kloka tantstäd-tips gjorde susen! Så tog ett halvt jämfotaskutt upp ur soffan, in i sovrummet och plockade bort kläder, bäddade rent, slog upp fönstret på vid gavel, tände ett gäng doftljus... En stund senare neeer i nya fräscha lakan i ett rum fyllt av frisk vaniljdoftande luft... Lär ju sova gott om en stund!
Visste ni att man bör bädda rent 1 gång/vecka för att minska risken för astma/allergi-besvär? 
Här håller vi inte så panikhårt på det...men älskar känslan av nytvättat å fräscht...så har nog lite mani just kring den biten :-P

God natt där ute!

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela