HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

Regn...

Publicerad 2009-06-14 20:52:13 i inredning mm.,

...inse att det är den mest ljusa tiden på året men lik förbaskat så lyser lamporna här inne. Hallå, solen?! Var è du?! Nåväl i dessa regniga dagar kan man väl inte annat än att börja spana in lite schyssta vind- och vattentäta kläder inför mitt (förhoppningvis) kommande yrke? Dessa kläder har jag tänkt införskaffa lite längre fram :-)

 www.intersport.se

Nåväl, i morgon inleder jag och Tjollan sommarlovet...blir väl knappast en dag på beachen antar jag. Lutar nog mot en bakar/städar-dag istället... Förhoppningsvis kanske solen vill titta fram under veckan...vill verkligen vara ute och pyssla på här på gården ju!

Helgens bravader....

Har varit rätt produktiv i helgen. I fredags var jag och Emilia hem till Älvsbyn för att  gå på lillesyrrans examen. Hjälpte att locka hår, fixa med extensions och knåpa ihop en håruppsättning på henne. Sedan blev det en titt på examens-kortegen och lite fika innan hemgång. ( Glömde självklart kameran! Men inväntar bilder som kommer inom kort) Under kvällen blev det grillat och lite goda tjeckiska bärs :-)
I går fixade vi mera på gården. Åkte till Luleå för att köpa rosjord och sedan drog jag på mig storstövlarna och ett par rejäla handskar och grävde upp rosenbusken bakom lekstugan. Ingen lek! Men det gick! Kasserade våra smörbollar och planterade busken där vid altanen. Blir nog riktigt fint när den får ta sig :-) (bild kommer senare)
Idag bestämde vi oss för att ta en tripp till Toys'r'us och låta Emilia köpa sig en grej eller två. (Vi har åkt förbi så många gånger och varje gång har vi sagt att vi ska inte åka dit idag, men att nån gång ska vi gå in och köpa nått.) Tänkte att det kanske var på tiden att hålla sitt löfte :-)  Nu under eftermiddan var det fotbollsträning i vanlig ordning. Ingel lek att stå vid sidan om i rått duggregn...men kidsen var då desto mera tappra... I dag fick de oxå varsin fottikeps! Emilia har haft den på sig hela kvällen :-)

Jajja, nu ska jag göra en Steffe Lejon....
  ...sätta mig i soffan, chilla och lyssna på lite Dead by April :-)

ww.cdon.com
                                                                                                                                                      Bye bye!

Fottikväll och kaffemuggar

Publicerad 2009-06-10 21:06:26 i inredning mm.,

Haha...Nu indoktrineras dottern, sakta men säkert, in i fotbollens värld. Jaa, det är ju knappast jag som ligger bakom detta eländiga påfund ;-)  Nåvälle, far och dotra kan säkert ha mycket roligt in i framtiden om hon nu väljer att dela sin fars intresse... Hujeda mig (Hahaha!)  här har man flyttat från en fotbollsgalen familj (den jag växte upp i) och nu hamnar man i nästa (den jag har bildat)... fast, fatta hur mycke egentid ute i rabatterna och tid för en kaffe med göörlsen man skulle få! Kolla in här bara:Okej rå...lite kul är det ju faktiskt :-) och på söndag e man fottimorsa igen...men dit och inte längre. Punkt. :-)
I helgen åkte jag och Tjorvan upp till mina päron och morföräldrar i Rättsel. Emilia badade skumbad med kussen och sen blev det grillat och annat gott. Fick en födelsedagsprello till där, av mormor och morfar. Koppar och skålar helt i min smak! Så nu äter jag fil och flingor och dricker kaffe och te med stil!Gården tar form...

Idag har vi varit ute i flera timmar och fixat ute på tomten. Min nya plantering har tagit form, var i går och köpte en kaprifol (klätterväxt för er som inte vet) några jättedaggkåpor och en marktäckande växt. Blir så bra! Nu vill jag bara att allt ska sätta fart och börja växa ju! Alla fina blommor som jag fick i födelsedagspresent är planterade och klara för länge sen...men det ser inte så mycket ut för världen än, men snart så. Lite såna bilder då oxå...när jag likså är igång:

   

   

Nu Greys! Så har inte tid med det här :-)

Kampen mot utslagen inledd...

Publicerad 2009-06-09 19:16:08 i inredning mm.,

Tjorvan har fått utslag, över hela kroppen. Prickar, sår, och klåda samt eksem plågar henne natt som dag. INTE skojigt med andra ord. Hela hon är som ett torrt sandpapper.... Stackarn! Men nu ska vi få bort alltihopa, så att vi kan bada i sommar! Här har jag lagt ihop alla råd och tips och ska nu testa detta i några veckor....

Vecka 1:
Smöjning med mjuksalva morgon och kväll
Kortisonsalva på de mest utsatta områdena morgon och kväll
Tavegyl morgon och kväll tills den värsta klådan har stillats.
Potatismjöl på prickar till eftermiddan efter förskolan
Insmorning av badolja innan oljebad två gånger denna vecka.

Vecka 2:

Smöjning med kortison på de utsatta områdena varje kväll.
Mjuksalva morgon och kväll
Potatismjöl på prickar till eftermiddan efter förskolan.
Tavegyl till kvällen vid behov
Oljebad med oljeinpackning 2 gånger

Vecka 3:

Smörjning med kortison på de utsatta områdena varannan kväll.
Mjuksalva varje morgon
Tavegyl vid behov
En badoljeinpackning innan oljebad.

Om inte detta hjälper, ska vi faaaasen få komma till Hudmottagningen! Sen ska jag KRÄVA en till allergitest!

Jepp, så nu ska jag gå och börja....då vet ni vad vi pysslar med ett tag...

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela