HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

Julpyssel...

Publicerad 2011-11-29 18:35:33 i inredning mm.,

Äntligen är vi på gång mot jul... Älskar veckorna innan då jag får pynta, pyssla, slå in paket, baka och fixa och dona på här hemma. Hos oss är det i princip full jul. Det enda som får vänta är ju granen då. Några julfixarpics;
Vit amaryllis. En tvåstänglad rackare som har fått sig ett fint amaryllis-växtstöd. Nu håller jag tummarna för att den inte skjuter iväg utan håller sig så där lagom hög.
Hyacinter... mina favvojulblommor! Dom e verkligen jul för mig... mamma och mormor har alltid haft dom hemma i juletider, så för mig e det ett måste. I år blev det vita med svag doftstyrka. Håller även tummarna här...för att mannen inte ska få nån allergisk känning men det gick bra förra året...Så det borde ju funka även i år.
Min ihopknåpade julgrupp...Jul-en, calanchoë, murgröna, vitlav och lite silverpynt. Bilden blev väl inte den skarpaste och än är den lite lurvig och tilltufsad...men det blir no bra :-)
Julmys i sovrummet ;-)
Julklappsinslagningsrejs! Julpapper. snöret, lacksigillstickers, snören och grejjer från Lagerhaus.Sen gjorde svägerskan en intressant upptäckt från en sak till en annan, som jag bara är tvungen att visa även här hos mig;
Tyckte väl att det var en viss deja vu-känsla över årets Julspecial när jag stod där på affan.... Det skiljer alltså ett år mellan dessa nummer! Så himla sämst! Trodde dom att det inte skulle märkas eller vad? Nåväl...I-landsproblem i kubik egentligen...
I söndags hade vi adventsfika här hemma hos oss. Verkade som att mina bakverk föll folket i smaken...för när de for hem så vare scluut :-D Kul. kul! Då vet jag vad som är ett måste under julhelgen också!



Mallans Julcheesecake (jo, den är min...mitt experiment, mitt recept...ja ni vet..Denna kaka bör göras MINST 5 timmar innan den ska ätas!)
25 pepparkakor
75 g smör
2 msk grädde
3 äggulor
3 äggvitor
2 dl vispgrädde
100 philadelphiaost
1/2 dl socker
saft och skal från 1 lime
1/2 dl djupfrysta hallon
1. Kör pepparkakor, smör och grädde i matberedare tills det går ihop till en klump. Tryck ut i en form med löstagbar kant.
2. Riv limeskal. (bara det gröna på skalet!)
3. Elvispa sönder philadelphiaosten och häll under vispning i en äggula i taget. Tillsätt sen sockret och saften från 1 lime. vispa ihop.
4. Diska visparna ordentligt!(eller byt om du råkas ha flera par:-) och vispa sen äggvitorna till ett riktigt hårt skum.
5. Diska visparna och vispa sen grädden.
6 Vänd försiktigt ner grädden (försiktigt för att fluffet inte ska försvinna)
7. Vänd försiktigt ner äggviteskummet...
8. Häll ner smeten i pepparkaksskalet.
9. Smula över de frusna hallonen (så att de blir som små korn) och strö över rivet limeskal. Lägg några pepparkakor i mitten...
10. sätt in i frysen och låt stå i MINST 4 timmar. Caken tas fram ca 20 min innan servering... Då blir den som godast... (Om den e för kall så släpper inte skalet från formen)
/over and out!

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela