HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

Tankar kring Lchf...

Publicerad 2014-09-25 18:42:08 i inredning mm.,

I vintras började vi lite smått att lägga om kosten utifrån ett Lchf-tänk. I början lite försiktigt med att utesluta mjöl, socker, potatis och pasta.. Bort med godis, fika, läsk osv.. Vi började laga maten från grunden... Ren mat utan en massa tillsatser och grejjer. Försökte hålla oss till livsmedel med ett kolhydratinnehåll lägre än 10%... och vet ni? Det funkade klockrent! Åt gott hela vintern, våren och halva sommaren och tappade 11 kg! Mådde som en prinsessa! Kände mig fräsch, pigg och fri :-) 
Under semestern och nu inpå hösten har vi däremot inte alls hållt oss på "rätt" spår...och såklart har några kilon smugit sig tillbaka igen, tröttheten och olustkänslan har oxå hittat hit... 
Så nu ska jag leta ny inspiration! Ta några dagar att tänka om, motivera upp mig och sen hoppa tillbaka på banan igen :-) 
Tomatsoppa med fetaostcreme lär vi göra några vändor i höst...

I höst ska Mallan må bra! Inte gå i nått swulligt vinteride...Nää, vill fortsätta att känna mig fräsch, pigg och fri även om det snart är becksvart dygnet runt! Så snart är det upp ur soffan och ut i friskluften! 


Höstdrömmar...

Publicerad 2014-09-24 22:12:49 i inredning mm.,

Just nu på önskelistan;Lite snygga posters att rama in och schlänga upp på Vardagsrumsväggarna..


Åsså lite fina keramikgrejjer från RIF design, ett brickord och nå nya höstgardiner... 
Vad säger ru, tomten?   

Så kom hösten...

Publicerad 2014-09-24 21:45:34 i Allmänt,

...och vi lägger en helt underbar sommar bakom oss. Vi lämnade Schweden för lite sol och värme i början av sommaren...

...för att sen ta båten ut till skärgården några vändor när vi väl kommit hem. Storasyster kidnappades iväg och fruhippades dagen lång! Badrum och trädgård fick sig en omgång;


Altanen blev beboelig, många timmar spenderade vi därute! Blev nån omgång nybakade bullar och mjölk oxå, åsså åkte vi lite mera båt och kuskade runt under fotbollscuper och på dotrans matcher...

Är så nöjd över hur sommaren blev i år:-) och minst lika glad i hjärtat över hur inledningen på hösten har blivit!  

Jag och maken drog iväg på vår egna kickstart inför höstens oxveckor...En kickstart som maken hade ordnat med i all hemlighet:-)
Jisses så bortskämd jag blev! Shopping på stan, Spa och en god middag på ett superfint hotell i grannstaden. 
Nu är vi snart framme i oktober! Helt sjukt vad fort tiden går! Nu jobbar vi järnet på vardagarna och ser till att ha det gott under helgerna:-) Fullt ös fram til jul!
Tror att hösten kommer susa förbi...Trivs så bra på jobbet också! Jättetaggad inför detta läsår! Livet är rätt gött just nu:-) 
Kanske tittar in här lite mer i höst.. När lusten finns:-) Annars så finns jag mest på Insta :-) Hare gött därute! Bajbaj!

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela