HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

På önskelistan...

Publicerad 2009-05-31 22:10:14 i inredning mm.,

...en internetradio från Roberts radio i design av Cath Kidston....som den radiolyssnare och fan av gamla ting man då är, så skulle den här lilla underbara prylen passa mig perfekt! Fast smakar det så kostar det, heter det väl.... Den här lilla manicken är min för 3000:-...Suck.... Nåväl, kan folk köpa datorgrejer, bilprylar och märkeskor (eller vad man nu gillar) för massor av tusenlappar så ska väl jag nån gång kunna unna mig den här?

En skön (och varm!) helg...

Publicerad 2009-05-31 21:57:29 i inredning mm.,

I helgen kom sommaren...i alla fall för nån dag och vi har haft det supernajs :-) I fredags slöade vi hela kvällen och i går pysslade vi på här hemma (premiärklippte gräset med nya klipparen). Under kvällen blev det grillparty med familjerna Lejon...

    

Idag har vi varit tokproduktiva trots den 30 gradiga värmen :-) Nu är blomlådor och krukor fulla med blommor. Åsså har vi tagit oss i kragen och fixat till vår "sandstrand" nu. Kommer att bli så bra när det har växt upp alltihopa!

Kolla in! Före:...och efter:Där jorden ligger har jag ikväll spridit ut massor av gräsfrön och brevid trappsteget innanför "stensargen" har jag fyllt upp med jord. Där kommer det sen bli en rabatt med akelejor och klättrande klematisar då vi har byggt spaljèn klart.

...men roligast av allt denna helg!

Emilia har börjat träna fotboll! Eller det skulle väl egentligen heta "bollkul" så här i början :-) Jorå, hon och kussen Empis hade sin första träning idag. De fick bl. a dribbla mellan koner och träna inkast. Alla barnen stod i kö och Emilia fick för sig att hon skulle vara sist i kön hela tiden, vilket resulterade i att det aldrig blev hennes tur :-), inte så lätt alltid. Men när hon väl fick till det där i kön så var det totalt fokus..Hihihi...Genomgång med tränarna :-)Dribbling på rad :-)..kolla in vilket teamwork under drickpausen! Emilia får service av kussen :-)
...åsså en bild på min födelsedags-prello, grodprinsen som jag fick av Stefan... Så himla söt! Den kommer att få en ny hedersplats då min rabatt är klar vid altanen :-).

I morgon har jag sista lektionen i min specialisering. Det blir en lång dag... men sen är det sommarlov fram till första juli. SÅ himla skönt!! Fick både natt och dagvikariat i sommar. Så under tre veckor av åtta kommer jag att jobba 128% ! Låter mycket...men den faktiska arbetstiden är inte så farlig... Resterande fem veckor blir det lite mer än halvtid (62%). Känns helt okej...

Nu...gonatt!

Sagolik äppelpaj

Publicerad 2009-05-27 17:44:31 i inredning mm.,

Smuldeg
125g smör (ej margarin)                                                         200 grader
3/4 dl socker
3/4 dl kokosflingor
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn

Fyllning
2 mogna äpplen
2msk socker
2 tsk kanel
25 g smör

Kör smuldegs-ingredienserna i en matberedare, med smöret ovanpå allt tills det har smulat till sig. Stek äpplena tillsammans med kanel och socker tills de har karamelliserats lite. Lägg sedan i en ungsfast form och strö över smuldegen. Hyvla över smör på pajen och sätt sedan in den i ugnen i ca 25 min.

Severa med lättvispad grädde eller mjuk vaniljglass.....

(Jag har använt en liten form till det här receptet med om du har en stor pajform så är det bara att fördubbla mängden.)

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela