HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

Det går åt rätt håll...

Publicerad 2011-01-30 21:27:50 i inredning mm.,

...ljuset har börjat återvända! Tänk vad mycket nån timmes extra solljus kan göra :-) Hua har känt mig så himla trött och hängig de här senaste veckorna. Som att vi har gått runt i någon sorts dvala....Mörkt och kallt, snöstorm och kvartalsräkningar...Nää Januari är inte min favoritmånad direkt :-) Men nu är den snart förbi! Vad passar bättre än en bukett tulpaner och årets första plusgrader? Lite vårkänsla så där...

Har dock ett drömscenario som ska bli verklighet nån gång...har jag bestämt, haha! Scenariot är hur som haver att det en kolsvart, kall och snö-yrig måndagsmorgon i januari dyker upp en flygtaxi si så där 05.30 på vår uppfart som vi lite så där yrvaket hoppar in i. Vi åker till flyget och flyger sen lååååångt bort och stannar där i det där varma och soliga lååångt borta i 3-4 veckor...och kommer hem igen lagom till att äcklo-januari har passerat revy. Det låter väl som någonting att börja spara och längta till?

Nåväl mina vänner....nu ska jag hoppa ner i ett varmt bad och ladda inför den kommande arbetsveckan. Har fått gå upp till heltid i några veckor framåt och ska starta upp mina gruppaktiviteter för våren i veckan. Kul ska re bli!

Ha en skön vecka!

Det här åt jag idag...

Publicerad 2011-01-18 20:32:31 i inredning mm.,

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02 - Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – En första
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 - Mina ambitioner
Dag 30 - Ett sista ögonblick

En vanlig arbetsdag som denna har jag stoppat i mig följande; En tallrik havregrynsgröt till frulle. Korvgryta, potatis och vitkålssallad till lunch. En grov rostmacka och en kopp te till mellis. Middag; fiskpinnar och pottimos. Åsså en banan nu på kvällskvisten.... Herre jisses vilken skillnad nu och för ett år sedan! Då var det Billys pan pizza, delicatobollar, kaffe, godis, kladdkaka, varma mackor åsså lite mera kladdkaka till kvällen...men då har 8 kg försvunnit sen dess :-) Det går saaakta men säkert åt rätt håll helt enkelt!

Planer...

Publicerad 2011-01-16 11:53:21 i inredning mm.,

I går var det svinkallt och idag vräker snön ner och kan inte låta bli att visualisera och planera inför sommarens projekt! Vi planerar ju att komma till skott med altanbygget...något som i nuläget känns som stort och svårt. Vad ska vi göra själva och vad ska vi anlita bort? Så här ser eländet ut idag (fast helt snötäckt dårå) ;Skranglig, snè och sliten...golvet är så torrt och sprucket så barfotafötter riskerar stickor överallt. På sidan ser det ut så här;Sanden har vi täckt över med några lager matjord och sått grä på... Vilket var en nödlösning deluxe.  Tänkt att altanen ändå bara är 10 år gammal?! I sommras satt vi här några få gånger...ingen njutning direkt...Nåväl,till sommaren ska det väl förhoppningsvis bli en ändring!

Alltihopa ska rivas och fraktas bort sen ska vi bygga en ungefär lika stor men som är i samma höjd som altandörrarna. Jag vill ha ett rejält tak över hela och en rejälare spaljèvägg ut mot det som nu är "sandstrand". Spaljèn kommer att täcka ungefär halva sidan. Det blir en trappa ner till sandplätten där det fula trappsteget är nu. Sandplätten då? Jo mina vänner....just nu håller jag som bäst på att läsa på om plattsättning. För här är planen att vi ska ha en uteplats av marksten. Ju mer man kan göra själv desto mindre blir kostnaden...så det gäller att vara påläst! Vad vi kan förverkliga i sommar får vi se...men jag hoppas kunna sitta ute mycket i sommar!


Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela