HemmahosMalin

-Jorå... om familjelivet i vårat hus och om alla dagdrömmarna.

Bullbak och skräckfilm...

Publicerad 2007-10-30 13:52:32 i Allmänt,

Nu har vi inlett arbetet med att fylla upp vår gamla kilowattslukande frys ( årgång 1981...)
Vi kom på att det var rätt så onödigt att bara ha 3 paket älgskav/kalops där inne och efter helgen i Rantis blev jag mäkta imponerad av svärmors frysar.

Japp, i går svängdes en dubbel bulldeg ihop. Jag drog även ihop en "Snoddas" oxå, men eftersom att det är antikvärde även på spisen, så blev den bränd... (men men den blir säkert god, bara man håller för näsan...hahaha..)
Nåväl tillbaka till bullarna...
Jag hade ju tänkt att det skulle gå fort och smidigt..men tror ni att det blev så?? Vi kom ju på att alla säger att det härligaste de kommer i håg från det att barnen var små, var bullbaken..

17.30 i går lät det så här:
- "Emilia! Kom och baka bullar med mamma och pappa"
18.30 i går lät det så här:
- "Emilia! For fucks sake!!!!Häll inte ut allt pärlsocker på golvet!"

Rätt kul att baka med barn (dock inte supertrötta barn), bara man förbiser att det blir rörigt...

Så mycket för familjeidyllen....hahaha...


Nåväl 100 bullar blev det till slut. Så nu får ni pallra er hit på fika!
(OBS! Dom e inte brända det e kakao i dom, efter din mammas variant, Lina...)


image30


På kvällen blev det skräckfilm å snacks hos Marie. Texas Chainsaw  Massacre, the beginning...En riktig splatterfilm.... Huuuuvva... Nästan så att jag vill bli vegotarian efter den...Riktigt kul blev det ändå, när systrarna  (fd.)Lahti  vrålade till i kör under upplösningen av  filmen.  Hahaha......( Okej då... jag erkänner, fy fan jag var totalt helskakis själv...)

Innan jag alls satte mig i bilen klockan 22.30, så blev det en ordentlig koll i baksätet. På hemvägen ägnade jag mig åt att inte försöka tänka på det motorsågsöde en av käraktärerna i filmen gick till mötes i sin bil... Mysigt...

Nåväl.. i kväll blir det att baka sommarkaka och läsa Lyssnandets pedagogik. (Rekommenderas starkt, Marie å Carina..) sen ska jag försöka bänka mig till Desperates kl. 21...

Var ute och surfade runt och hittade den här.....
http://www.bestofblocket.se/bilder/blocket_541.jpg

Kan dee va nått för mig? Haha
 

ha re bra!

Lugn och skön helg...

Publicerad 2007-10-28 20:34:41 i Allmänt,

I helgen har vi varit uppe i Rantis. Lugnt och skönt med god mat och skön bastu. Emilia har varit skövild i vanlig ordning och fammo har hängt med så gott hon kunnat :-)
Vägen dit var ju ingen dans på rosor måste jag säga...
Ni vet ju hur det är där på E4an, när man sitter där bakom ratten och svär värre än hin hole själv över alla j*vlar som ligger och kryper fram i 75-80 km/h när det är 110...
Gissa vem som fick va en sån där satikens snigel själv... om inte jag. Tror ni det var kul? NÄÄ...Blev omkörd av både långtradare och gamla gubbar... Där ovanför Råne hade jag en fajt med en liten tant i en gammal volvo... När jag skulle köra om då ökarde hon farten (Vad e det me folk!!!!).. Som vanligt e inte bilen som den ska...och nu e de däcken som spökar...
Bilen skakade som en jag vet inte vad, när jag körde över nittio och med Emilia där i baksätet till och från; SINGUDA DÄJ; SINGUDA DÄJ Å EMIL HÄTTE DÄJ!!!!!!! (Hon älskar just nu Emil i Lönneberga....)
Hemvägen gick av nån anledning fortare trots att jag höll 70 (!!) nästan hela vägen hem.. Efter ett mycket korkat beslut , vek jag av i Morjärv och körde skogsvägen hem till Boden. Jag och Stefan småpratade om att det ser ut att vara ett riktigt älgland här när jag tre meter från vägen såg en riktig bjässe till älg som hoppade fram.
Fy vad skraj jag blev.... Tänk en sån genom framrutan.. Inte så skönt direkt..


Nu har jag fått lite nya tillskott i höstgarderoben... (Tack Mia för en supertrevlig kväll!!) detta får ni läsa om när jag har packat upp kameran (Hahaha..)... men en babydoll tröja blev det bl.a... tro det eller ej. :-)

I Morgon börjar jag min praktik i fyra veckor framåt.. Ett utvecklingsarbete av något slag ska jag genomföra där (Marie och Carina...hjälp, idèer???) och sedan skriva en uppsats på 7 p om....

Lina å Anna hör av er om helgen då vi skulle ta middà.. :-)

Tjingeling...

Litteratur, jättekul eller hur?

Publicerad 2007-10-28 20:27:13 i Allmänt,

Nu har jag suttit i två veckor och läst mängder med litteratur om hur fostran, lärande och omsorg bildar en helhet. Så långt har väl allt gått bra..
Men att sen sammanfatta allt skriftligt och därefter analysera det jag skrivit samt reflektera över den disskussion vi hade i klassen kring detta... Visst är det komplext så det räcker och blir över?
Nu börjar jag då se ett ljus i tunneln... hela fem sidor har jag fått ihop, och jag ber och hoppas.. att det blir godkänt..

Igår var jag och gumman och hälsade på Empmeistern och Marie. ( Jag fick mitt koffein:-) och ännu bättre, Toblerone-cappucino.. just det, känn på den vetja... Smaskens var det då, Marre!
När vi kom hem, såg jag fam emot att krypa ihop i soffan med lite varmt thè och ett nytt avsnitt av Greys. Tror ni det blev så??
Efter kvällsfika, tandborstning, sagoläsning samt puss å kram, somnade jag före Emilia. Har ett svagt minne av att Stefan kom och frågade om jag skulle komma ner. Nää nu sover jag... eller nått sånt blev svaret...och jag sov alltså från 20.00 till 07.00

PRO! Hier Aj komm!!!

Om

Min profilbild

Malin

Välkommen till min sida. Här får du hänga med på ett hörn i mitt liv. Här delar jag med mig av vad som händer hemma i vårat hus såsom hemmaprojekt, funderingar, inredningsdrömmar, bli-hälsosam-försök, familjeliv och annat. I min familj har vi mig, maken och vår dotter.. Mycket har hänt sedan jag startade bloggen för 7 år sedan! Både i stort och smått... Välkommen in att kika! Lämna gärna ett litet avtryck innan du går / Malin

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela