Gotta! Tro mig...
Kladdkaka med nougat (från boken Kladdkakor, Tasteline)
2 ägg
2 dl socker
2dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
50 gram smör
150 gram dubbelnougat (alltså 3 st)
1 Sätt ugnen på 175 grader och lägg in nougatbitarna i kylen
2. Smält smöret
3.Vispa ägg och socker vitt och pösigt
4. Sikta i mjöl, kakao och salt (Alltså skaka ner genom en sil)
5. Rör ner det smälta smöret.
6. Hacka en av nougatbitarna och rör ner i smeten
7. Smöra och bröa en form och häll sen i smeten.
8. Grädda i ca 15 min
9. Finhacka den andra biten nougat och strö över den varma kakan. Dra runt med en gaffel
10. Låt kakan svalna
11. När den är kall, hyvla strimlor av den sista nougatbiten så att det blir knorrar att dekorera med.
Servera med vaniljglass...
2 ägg
2 dl socker
2dl mjöl
4 msk kakao
1 tsk salt
50 gram smör
150 gram dubbelnougat (alltså 3 st)
1 Sätt ugnen på 175 grader och lägg in nougatbitarna i kylen
2. Smält smöret
3.Vispa ägg och socker vitt och pösigt
4. Sikta i mjöl, kakao och salt (Alltså skaka ner genom en sil)
5. Rör ner det smälta smöret.
6. Hacka en av nougatbitarna och rör ner i smeten
7. Smöra och bröa en form och häll sen i smeten.
8. Grädda i ca 15 min
9. Finhacka den andra biten nougat och strö över den varma kakan. Dra runt med en gaffel
10. Låt kakan svalna
11. När den är kall, hyvla strimlor av den sista nougatbiten så att det blir knorrar att dekorera med.
Servera med vaniljglass...