Sagolik äppelpaj
Smuldeg
125g smör (ej margarin) 200 grader
3/4 dl socker
3/4 dl kokosflingor
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
Fyllning
2 mogna äpplen
2msk socker
2 tsk kanel
25 g smör
Kör smuldegs-ingredienserna i en matberedare, med smöret ovanpå allt tills det har smulat till sig. Stek äpplena tillsammans med kanel och socker tills de har karamelliserats lite. Lägg sedan i en ungsfast form och strö över smuldegen. Hyvla över smör på pajen och sätt sedan in den i ugnen i ca 25 min.
Severa med lättvispad grädde eller mjuk vaniljglass.....
(Jag har använt en liten form till det här receptet med om du har en stor pajform så är det bara att fördubbla mängden.)
125g smör (ej margarin) 200 grader
3/4 dl socker
3/4 dl kokosflingor
1 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl havregryn
Fyllning
2 mogna äpplen
2msk socker
2 tsk kanel
25 g smör
Kör smuldegs-ingredienserna i en matberedare, med smöret ovanpå allt tills det har smulat till sig. Stek äpplena tillsammans med kanel och socker tills de har karamelliserats lite. Lägg sedan i en ungsfast form och strö över smuldegen. Hyvla över smör på pajen och sätt sedan in den i ugnen i ca 25 min.
Severa med lättvispad grädde eller mjuk vaniljglass.....
(Jag har använt en liten form till det här receptet med om du har en stor pajform så är det bara att fördubbla mängden.)